Lybrum Kiadó  

KönyveinkKönyvrendelésHírekKS könyvtárRólunkPartnereinkFórumRólunk írtákKapcsolatkBridge OlvaskKönyvfutárkekulturakFőnix Könyvműhely

 

MéregnaplókMaryrose Wood

MÉREGNAPLÓK

A tizenhat éves Jessamine Luxton a Hulne-apátság romjai között él édesapjával, a köztiszteletben álló gyógyszerésszel, aki szenvedélyesen kutatja a gyógynövények titkait. Ennek érdekében a világ minden tájáról igyekszik beszerezni a különlegesnél különlegesebb egyedeket, melyek közül a legveszélyesebbeket egy zárt méregkertben tartja.
Egy napon különös fiú érkezik a Hulne-kunyhóba: a rejtélyes látogató neve Gyom, és a jelek szerint nem csak a nevében kötődik a növényekhez. Kicsoda ő, és mi lehet a titka? És mi készül a méregkert falai mögött?
A gótikus elemekkel átszőtt, izgalmas és romantikát sem nélkülöző regény a méregkert különös világába kalauzolja az olvasót, ahol sosem szabad elfelejtenünk, hogy a megfelelő dózisban minden méreg: még a szerelem is.


Mielőtt regényírásba kezdett, MARYROSE WOOD évekig színészkedett, rendezett és színpadi íróként is kipróbálta magát. Kamaszoknak íródott regényei – többek között – a Why I Let My Hair Grow Out és a My Life: The Musical. Ifjabb olvasói számára indult sorozatának első kötöte, a The Incorrigable Children of Aston Place: Book I: The Mysterious Howling. 2010-ben jelent meg a háromrészesre tervezett Méregnaplók sorozat első kötete, amely egyben a szerző első, magyar nyelven megjelent könyve is. Maryrose jelenleg New Yorkban él két gyermek, két macska és egy kutya társaságában. Amikor nem ír, szívesen kertészkedik, kajakozik, szunyókál vagy új vegetáriánus recepteket próbál ki. A honlapja
www.maryrosewood.com címen érhető el.


JANE NORTHUMBERLAND Northumberland tizenkettedik hercegének felesége és az Alnwick-kastély úrnője, amelyet gyakran az „észak Windsorának” is neveznek. Northumberland grófjai és hercegei hét évszázada az Alnwick-kastélyban élnek. A hercegnő az elmúlt tizennégy évben gyönyörű nyilvános kerteket hozott létre a kastély területén, és mivel rendkívül izgatják a mérgező növények, megalkotta a világhírű Méregkertet is. Az Alnwick-kastély és az Alnwick-kert Észak-Anglia legnépszerűbb turistalátványosságai, amelyek évente több mint 800 000 látogatót vonzanak. További információ a www.alnwickcastle.com és www.alnwickgarden.com webcímeket érhető el.


„Szenvedélyes történet szerelemről, árulásról és fecserésző növényekről... Wood nagyszerűen mutatja be a szívszaggató döntéseket, amelyeket a szereplőknek meg kell hozniuk egy, a Rómeó és Júliához hasonló szerelmi történetben.” (Publishers Weekly)


„Lírai és csodaszép, pörgő cselekményű irodalmi gyöngyszem.” (Ally Carter, a New York Times sikerlistáján szereplő Heist Society szerzője)

„Izgalmas fantasy, mely körbefonja az ifjú szíveket. A nyugtalanító végkifejlet arra inspirálja majd az olvasókat, hogy elgondolkodjanak az olyan témákról, mint a kegyetlenség, az őszinteség és a hűség.” (Booklist)

„...engem levett a lábamról az a mód, ahogyan az írónő a növényekről mesél, ahogy apró félmondatokkal, játszi természetességgel a mondatokba csempészi a felhasználásuk módját, és ahogy közelebb hozza, olykor szinte karnyújtásnyira csempészi hozzánk a természetet és annak szeretetét.” (Zenka – zenkaolvas.freeblog.hu)

„Az első oldalakon még elképzelni sem tudtam, hogy a történet hogyan fog alakulni, és mi fog várni engem a következő oldalon. Számomra igazi meglepetés volt az egész kötet, mely olyan befejezéssel zárul, ami nem csak a szívet, hanem a lelket is összetöri.” (Christina – olvasoszoba.blogspot.com)


„Gyanús nekem, hogy Maryrose Wood, az írónő, valójában egy boszorkány. Minden egyes szavával megbabonázott. Olvasás közben bizseregtem, borzongtam, féltem, izgultam, szerelmes lettem.” (Norin – norin.freeblog.hu)

„Kell egy kis szerelem, árulás, sötét titkok és valami természetfeletti, mindez úgy, hogy maradjon meg az egyensúly. Ez sikerült Ms. Woodnak, és bár a csavar kitalálható, mindenért kárpótol a hangulat.” (Tricia – czikornyaiespatza.freeblog.hu)


„Maryrose Wood regénye egy titokzatos világba kalauzolja az olvasókat. (...) Mesebeli történések és megannyi feszültség hatja át a Méregnaplók regényt. Én beleszerettem teljesen.” (Zakkant – zakkantolvas.blogspot.com)


„Titokzatos, gótikus, izgalmas, ifjúsági. S lehet körmöt rágni, mi is lesz a vége...” (Lobo – olvasonaplo.freeblog.hu)


„Nagyszerű, izgalmas történet; egyetlen hibája, hogy rövid – ezt leszámítva tökéletes.” (Amadea – amadea.freeblog.hu)


„Az írónő egy pillanatra sem hagyja lankadni az olvasó figyelmét, bár ez nem a regény akciódússágának köszönhető, hanem a folyton a sorok között lebegő titoknak és rejtett feszültségeknek a számlájára írható, amik az első pillantásra nyugodtnak tűnő felszín alatt húzódnak meg.” (Heloise – konyvekkelsuttogo.blogspot.com)


„…remek, ízig-vérig gótikus mese, eredeti karakterekkel, és érdekes, feszültséggel teli sztorival. (…) …csodás története az önfeláldozásnak, a boldogságról való lemondásnak.” (Nima – nima.freeblog.hu)

 

Lybrum Kiadó 2010