Lybrum Kiadó  

KönyveinkKönyvrendelésHírekKS könyvtárRólunkPartnereinkFórumRólunk írtákKapcsolatkBridge OlvaskKönyvfutárkekulturakFőnix Könyvműhely

 

Ifjú Sherlock Holmes - HalálfelhőAndrew Lane

Ifjú Sherlock Holmes - Halálfelhő

A világ leghíresebb nyomozója. A legzseniálisabb elme az irodalomban.
De ki is volt Sherlock Holmes, mielőtt a nagy detektívvé vált volna?
1868-at írunk; Sherlock Holmes 14 éves. Élete teljesen átlagos egy katonatiszt fiaként:
bentlakásos iskola, jó modor, klasszikus műveltség – a Brit Birodalom gerincoszlopa.
De hamarosan mindez megváltozik: Hampshire-be küldik, hogy különc nagybátyjával
és nagynénjével éljen.
Így kezdődik az a nyár, amelynek során Sherlock nyomára bukkan élete első gyilkosságának, egy emberrablásnak, korrupciónak és egy zseniálisan rosszindulatú
és különlegesen gonosz bajkeverőnek.
Egy új sorozat letehetetlen első kötete, mely hűen követi az eredeti Sherlock Holmes-történetek szellemiségét. Méltó előzmény.
Két holttest. Egy felejthetetlen hős. Egy legenda születése.


ANDREW LANE nevéhez húsz korábbi könyv fűződik. Néhány ezek közül eredeti regény, amelyek ugyanabban az univerzumban játszódnak, mint a Ki vagy, Doki?, a Torchwood és a Randall and Hopkirk (Deceased) című BBC-sorozatok; némelyik álnév alatt íródott kortárs regény, és némelyik filmekhez és tévésorozatokhoz (konkrétan James Bondhoz és a Wallace és Gromithoz) kapcsolódó kötetek. Andrew Lane emellett a Radio Times és amerikai megfelelője, a TV Guide szerzője is. Andrew Dorsetben él a feleségével, a fiával és egy hatalmas Sherlock Holmes-könyvgyűjteménnyel, amelyre az elmúlt húsz év során tett szert, és amelynek költsége most már igazolhatóan levonható az adóból.


Egy halott, aki nagyon is él. Egy sebhelyes arc. Egy bűntény, ami megrázott egy országot.
A VÖRÖS PIÓCA
Sherlock tudja, hogy a felnőtteknek titkaik vannak. De arra nem számított, hogy a világ leghíresebb bérgyilkosa, akit mindenki halottnak hitt, a jelek szerint Surreyben él – és még Sherlock bátyjának is van valami köze a dologhoz. Amikor senki sem hajlandó elmondani az igazat, időnként az embernek magának kell megpróbálnia rájönni. Így kezdődik a második kaland, amelynek során Sherlock eljut Amerikába, egy halálos háló központjába – ahol élet és halál nem sokat érnek, és az igazságnak olyan ára van, amelyet józan ésszel senki nem lenne hajlandó megfizetni.


Fordulatos, akciódús olvasmány; pontosan az, amit az ember elvár egy olyan regénytől, ami a brit irodalom ilyen nagyra tartott hősének jellemét kísérli meg felfedezni. Ez aztán Sherlock Holmes, ahogy még soha nem láttuk – igen szórakoztató olvasmány.
(Goodreads.com)

Andrew Lane egész életében Sherlock Holmes-rajongó volt, és az eredeti Conan Doyle-történetek iránti szenvedélye átjárja az egész könyvet, amelyben számos játékos utalás található az eredeti művekre. (...) Nagyon élveztem a regényt, és nem szégyellem bevallani, hogy Mr Lane egy rajongót már mindenképpen szerzett új sorozata számára.
(BookZone4Boys.blogspot.com)

Nagyszerű kezdés,; mindenképpen elolvasom majd az újabb Ifjú Sherlock Holmes-regényeket.
(TrillianBooks.blospot.com)

A cselekmény annyira pörög, hogy alig marad lélegzetvételnyi szünet két kaland között. (...) A regény teli van gonosz házvezetőnőkkel, akik sötét sarkokból bukkannak elő, rejtélyes levelekkel, holttestekkel és rémséges szolgákkal. Nem árulhatom el a történet végét, de a gonosz igazán fantasztikus.
(MyFavouriteBooks.blogspot.com)

Lybrum Kiadó 2010